Veelgestelde vragen en antwoorden

Hieronder vindt u de antwoorden op de veelgestelde vragen omtrent onze producten.

Toont 10 resultaten

Hoe werken Salvequick-schaafwondenpleisters (met hydrocolloïd)?

Salvequick-schaafwondenpleisters werken als een extra huidlaag die druk en wrijving vermindert. Schaafwondenpleisters worden gemaakt van hydrocolloïd, een zelfklevend materiaal dat vocht van de huid absorbeert en een afsluitend kussentje vormt. Het hydrocolloÏd helpt om het vochtige milieu rond de wond te behouden dat het genezingsproces bespoedigt. Het helpt de wond te genezen zonder dat er een wondkorst wordt gevormd en vermindert daarmee het risico op littekenvorming.

Waaruit bestaat een pleister?

Over het algemeen kan men zeggen dat een pleister bestaat uit een pleisterfilm bedekt met een dunne laag lijm en een absorberend wondkussentje in het midden van de pleisterfilm. Het met lijm bedekte oppervlak is bedekt met een beschermende laag papier/plastic. De meeste pleisters zitten beschermd in een gesloten papieren zakje.

Hoe kunnen uw plasticpleisters ademen?

Alle Salvequick-pleisters ademen terwijl ze tegelijkertijd beschermen tegen inwerkingen van buitenaf.
De pleisters die gemaakt zijn van polyurethaan (bijv. Aqua Block en kinderpleisters) laten de huid ademen doordat het materiaal waterdamp laat ontsnappen, terwijl het tegelijkertijd beschermt tegen water en vuil van buitenaf. Ze werken op soortgelijke wijze als geavanceerde werkkleding en regenjassen.
Andere plasticpleisters (bijv. Aqua Resist) zijn geperforeerd met veel kleine gaatjes om de waterdamp te laten ontwijken, terwijl deze tegelijkertijd vocht van buitenaf weerstaan.

Bevatten uw pleisters colofonium?

Er is aan Salvequick-pleisters geen stof toegevoegd die colofonium bevat. Colofonium komt echter van nature voor in alle papier, bijv. het afdekpapier van pleisters, maar dan in heel kleine hoeveelheden.

Zijn uw pleisters op allergieën getest?

Pleisters worden gedefinieerd als een medisch hulpmiddel en vallen daarom onder een speciale EU-richtlijn. Alle producten die op de markt worden gebracht hebben een aantal testen ondergaan die erop duiden dat ze veilig zijn voor gebruik op de huid. Als aan deze eisen voldaan is, kunnen ze worden aangemerkt als „hypoallergeen”. Dit garandeert echter niet dat een klein aantal personen niet een huidreactie kan krijgen wanneer het pleisters gebruikt, net zoals een aantal personen allergisch is voor bepaalde etenswaren. Irritatie van de huid is soms ook van zuiver mechanische aard en ontstaat als de pleister wordt verwijderd en de bovenste huidlagen meekomen.

Bevatten uw pleisters latex/natuurrubber?

Onze pleisters zijn helemaal vrij van latex/natuurrubber. Het afdekpapier waarin de pleister is verpakt, is echter aan elkaar gelijmd met een op latex gebaseerde lijm. De producten die vrij zijn van verpakkingsmateriaal met latex/natuurrubber zijn: lange pleisters, schaafwondenpleisters, steriele kompressen, elastisch verband en wondreiniger.

Hoe lang kan ik mijn pleisters bewaren?

Als de pleisters in hun oorspronkelijke verpakking worden opgeborgen, kunnen ze tot de vervaldatum worden bewaard. Deze vind je gedrukt op de verpakking terug.

Wat moet ik doen om te voorkomen dat de blarenpleister eraf valt.

Het is belangrijk de blarenpleister op de juiste wijze aan te brengen, zodat die er niet afvalt. Was de wond en de omringende omgeving eerst met lauw water of een wondreinigingsvloeistof. Zorg er altijd voor dat de huid droog is en vrij van vuil, lotion en olie voordat u de pleister aanbrengt.

Hoe gebruikt u Blister Rescue:
Scheur het beschermende pleisterzakje open. Verwijder het beschermpapier van de pleister (gemerkt met nummer 1). Breng de pleister zorgvuldig gecentreerd over de blaar aan en probeer dat met zo weinig mogelijk plooien te doen. Verwijder dan het witte gevouwen flapje. Verwijder de beschermende plastic bovenlaag (gemarkeerd met nummer 2). U kunt de pleister erop laten zitten totdat ze er vanaf valt, maar laat deze niet langer dan vijf dagen zitten. Vervang de pleister als het gelkussentje door en door nat wordt.

Hoe gebruikt u Blister Prevention:
Verwijder het bedrukte beschermpapier. Maak de helft van de plastic beschermende folie los langs de geperforeerde lijn. Verwijder de pleister van de plastic beschermende folie en breng de pleister zorgvuldig gecentreerd aan over het gevoelige gebied. Laat de pleister erop zitten totdat ze er op natuurlijke wijze vanaf valt. Als u een uiteinde vastpakt en zorgvuldig langs de huid  strak trekt, kan de pleister en gemakkelijk worden afgetrokken.

Hoe moeten pleisters worden bewaard?

Pleisters moeten op kamertemperatuur in een donkere, droge plaats worden bewaard.

Waar vind ik afvalverwijderings- of recycleerinstructies voor de producten?

Alle verpakkingen bevatten symbolen die aangeven hoe ze moeten worden gesorteerd.

Aerosol bussen kunnen naar een recyclagepunt worden gebracht.

Producten die in contact kwamen met bloed en andere wondafscheidingen mogen niet worden gerecycleerd. Zoals onder andere pleisters, verbanden en kompressen. Deze moeten in plaats daarvan op een passende wijze worden weggegooid, zoals je gewoon afval voor verbranding weggooit, en mag je dus nooit in de natuur achterlaten.